Regnskap

Hvordan bytte regnskapsfører?

Noen ganger er det dessverre nødvendig å bytte regnskapsfører, enten fordi samarbeidet ikke fungerer eller fordi du føler at du ikke får den tjenesten du betaler for. Det kan kanskje føles vanskeligere å bytte regnskapsfører enn å bytte andre varer og tjenester, spesielt hvis du selv ikke har god oversikt over regnskapet og tjenesten du benytter deg av. Heldigvis er det ikke så komplisert å bytte regnskapsfører, og du kan gjøre det når som helst.

Hvordan bytte regnskapsfører?

Antakelig har regnskapsføreren du benytter deg av vanlig oppsigelsestid, normalt tre måneder. Det kan også være lurt å huske på å si ifra om bytte til regnskapsfører i oddetalls mnd, slik at prosessen blir så ryddig som mulig (det gir oppstart i en mva termin mnd, januar, mars etc).

Regnskapskollegiet utfører regnskapstjenester som er konkurransedyktige, og gir deg gjerne et uforpliktende tilbud hvis du ikke er fornøyd med tjenesten du bruker i dag. Vi er opptatt av å gjøre regnskapet så sømløst og effektivt som mulig for deg som kunde. Ta kontakt med oss her for en prat om hvordan vi kan ta oss av ditt regnskap.

Når er det nødvendig å bytte regnskapsfører?

Som kunde kan du ha mange forskjellige grunner til å ville bytte regnskapsfører. Noen vanlige grunner til å ville bytte regnskapsfører kan være:

  • Regnskapsføreren holder ikke regnskapet ordentlig oppdatert, og legger ikke til rette for innsyn og god tilgang til virksomhetens tall 
  • Manglende oppfølging, rådgivning og service fra regnskapsføreren
  • Regnskapsføreren tar ikke i bruk moderne, digitale løsninger og ny teknologi, og bedriften er dermed nødt til å bruke ekstra tid på gammeldagse løsninger
  • Bedriften har ekspandert, og du trenger mer oppfølging enn den du får i dag
  • Virksomheten din har flyttet på seg, og regnskapsføreren din er for langt unna
  • Bedriften trenger konsulentbistand men regnskapsfører har liten erfaring med dette

Se mer: Vi tilbyr skybaserte økonomisystemer.

Ny regnskapsfører må oppfylle de riktige kravene

Hvis du skal bytte regnskapsfører, er det visse ting det kan være viktig å merke seg. Det er lurt å ha tenkt gjennom hvilke behov regnskapsføreren skal dekke, og hva slags tilbud du behøver. 

Den nye regnskapsføreren du velger må:

Bruke oppdatert teknologi og nye løsninger

Moderne, digitale regnskapssystemer forenkler og effektiviserer regnskapsarbeidet. Når du velger ny regnskapsfører, er det viktig å være sikker på at du velger noen som har tatt i bruk nye løsninger som sparer alle parter for ekstraarbeid.

Ha fornøyde kunder

Undersøk gjerne hva eksisterende kunder sier om regnskapsføreren. Hva slags opplevelse har de hatt av tjenestene, er de fornøyde?

Regnskapskollegiets kunder er fornøyde med våre tjenester. Les mer her.

Den rette regnskapsføreren er en god samarbeidspartner

Det er viktig at du er komfortabel med regnskapsføreren din, og at du føler du kan stole på dem. Det er nødvendig med en god dialog mellom dere, og at de leverer et kompetent og faglig godt tjenestetilbud. Hvis du velger regnskapsfører basert på disse kvalitetene, legger du grunnlag for et godt samarbeid som gagner din bedrift. 

Velg Regnskapskollegiet for effektive regnskapstjenester

Hos Regnskapskollegiet er vi opptatte av å tilby deg regnskapstjenester av beste kvalitet. Våre fagpersoner er spesialister på økonomi, og kan hjelpe deg med både regnskap og rådgiving. Hvis du er usikker på regnskapstjenestene du mottar i dag, vil vi gjerne høre fra deg. Vi kan tilby tjenester basert på åpen dialog og konkurransedyktige betingelser.

Ta kontakt med oss her for en uforpliktende samtale om hva vi kan gjøre for deg og din virksomhet!

Ferie og feriepenger

06 juni 2022

Regelverket for feriepenger kan være litt komplisert og vanskelig å forstå, både for den som skal betale dem ut og for den som skal motta dem. Her går vi gjennom det viktigste å vite om ferie og feriepenger.

Dette må du vite om levering av årsregnskap

23 mai 2022

Årsregnskapet er den offentlige delen av virksomhetens regnskap, og skal leveres av alle selskaper med regnskapsplikt. Her gir vi deg det du trenger å vite om levering av årsregnskap.