Lønn

Man tuller ikke med lønn!

Lønn er blant de aller mest sentrale funksjonene i alle bedrifter som har ansatte. Det er dessverre også en funksjon hvor det kan være lett å trå feil, og feil med lønn blir sjelden tatt godt imot. Man tuller nemlig ikke med lønn!

Man tuller ikke med lønn!

Ønsker du å gjøre din egen hverdag litt enklere, og samtidig sikre at bedriften din alltid har kontroll på lønnsutbetalingene? Da anbefaler vi at du setter bort lønnskjøringen til en ekstern partner, for eksempel et regnskapskontor. Lar du oss håndtere lønn for dere, garanterer vi riktige utbetalinger og rapportering i henhold til gjeldende regelverk.

Ta lønnen til dine ansatte på alvor

En profesjonell arbeidsgiver sørger for at de ansatte alltid får lønnen sin som avtalt. At en bedrift velger å sette bort lønnsfunksjonen til en ekstern partner innebærer ikke at den gir fra seg kontrollen over lønnsutbetalingene – snarere tvert imot. Ved å overlate lønnskjøringen til en spesialist viser du heller at du tar lønnen til dine ansatte på alvor. Et samarbeid med en lønnspartner fungerer som en ekstra forsikring om at lønnen vil utbetales som den skal, både med tanke på lover og regler, og etter deres avtale med de ansatte. 

Selv om bedriften din klarer å holde i lønnsfunksjonen selv, er det sjelden hensiktsmessig å gjøre det. Å holde seg oppdatert på regelverket rundt lønn krever både tid og tilrettelagte rutiner i bedriften. Dette gjelder spesielt dersom man ikke har lønn som sin kjernevirksomhet, noe de færreste virksomheter har. Selv for bedrifter som har gode rutiner rundt lønnskjøring er det fort gjort at noe ikke blir rett. Slike feil fører gjerne til både misfornøyde ansatte og gebyrer som kunne vært unngått.   

Lønn er komplisert – og veldig enkelt

Regelverket rundt lønn er ikke bare komplekst, det er også i stadig endring. Samtidig har det også én stor fordel, nemlig at det er likt for alle enten det er snakk om et lite AS eller et større konsern. Det betyr at dersom man først har kompetanse på lønn, så er man i stand til å kjøre lønn for en hvilken som helst bedrift. Denne kompetansen har vi i Regnskapskollegiet.

Ettersom lønnskjøring er et eget felt innenfor regnskapsføring, er det uproblematisk for oss å ta over lønnsfunksjonen uten spesiell kjennskap til virksomhetens drift. Vi kan kjøre lønn for bedriften din enten vi fører regnskapet deres eller ikke, og har mye erfaring med å gå inn og gjøre dette på kort varsel. 

Les mer: Sett bort lønnskjøringen til en ekstern lønnspartner

Et samarbeid på dine premisser

Det er flere måter å samarbeide med en ekstern lønnspartner på, slik at du kan velge det nivået som passer din bedrift best. Kanskje foretrekker du å i hovedsak holde i funksjonen selv, men vil ha en lønnspartner i bakhånd som kan overta ved sykdom eller i perioder med høy arbeidsmengde. Dette er helt uproblematisk, og noe vi gjør for flere av våre kunder. Samtidig anbefaler vi på det sterkeste at dere lar oss håndtere lønnsfunksjonen i sin helhet. Det skyldes rett og slett at det vil gjøre hverdagen deres litt enklere. Nyere regnskapssystemer har også svært gode og brukervennlige moduler som tilrettelegger for et sømløst samarbeid om dine ansattes lønn. 

Vi kan fungere som en ekstra kollega

Som din lønnspartner kan vi fungere som en ekstra kollega. Har du eller dine ansatte spørsmål om noe lønnsrelatert er det bare å ta kontakt. Vi jobber med lønn hver eneste dag, og kan derfor gi raske og korrekte tilbakemeldinger. Har du spørsmål om å sette bort lønnskjøringen i din bedrift til oss? Kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale. 

Rapportering – et verktøy for vekst

28 oktober 2022

Skreddersydde økonomiske rapporter gir løpende oversikt over bedriftens økonomiske tilstand. Dette kan brukes for å skape økt vekst og lønnsomhet.