Aktuelt

REGNSKAPETS SJEKKLISTE: DETTE MÅ DU HA I ORDEN

Når det gjelder regnskap, er det mange frister å forholde seg til i løpet av et år. I årets første halvdel er det frister for innlevering av opplysninger nesten hele tiden. Grunnen til det er at fjorårets regnskap skal sluttføres, samtidig som årets regnskap påbegynnes. Vi anbefaler alle selskaper, nesten uansett størrelse, å få hjelp av en fagkyndig regnskapsfører slik at ingen viktige frister glemmes eller overses. Her gir vi deg en oversikt over de viktigste fristene du må huske på gjennom året. 

Trenger du hjelp til å få regnskapet i havn? Eller vet du ikke helt hvordan du skal ta fatt på årets regnskap? Vi hjelper deg gjerne. Du finner vår kontaktinformasjon her.

Månedlig innleveringer av a-melding

Er du ansatt i eget selskap eller har ansatte, er du ansvarlig for å levere informasjon til NAV, SSB og Skatteetaten. Dette gjøres ved at selskapet må leverer en månedlig a-melding. I denne meldingen skal informasjon om de ansattes inntekter, arbeidsforhold og forskuddstrekk innrapporteres. I tillegg må du betale arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk 6 terminer i året. Skatt som er trukket av den ansattes lønn skal overføres selskapets skattetrekkskonto når lønnen utbetales. Det er derfor viktig at skattetrekkskonto opprettes og brukes. 

Manglende innlevering av a-melding vil medføre dagbøter som kan stige opp til kr 50.000. 

Skattemelding merverdiavgift skal leveres annenhver måned

Annenhver måned er du også pliktig til å levere mva-melding. Meldingen leveres i februar, april, juni, august, oktober og desember. Dette gjør du for å betale moms på omsetning av varer og tjenester. 

Manglende innberetning vil medføre dagbøter som kan stige opp til kr 50.000.

Skattemeldingen må leveres innen utgangen av mai

Uavhengig av om du er selvstendig næringsdrivende eller driver aksjeselskap, er siste frist for innlevering av skattemeldingen 31. mai hvert år. I motsetning til privatpersoner er alle som driver enkeltmannsforetak eller aksjeselskap pliktig til å levere skattemelding, selv om det ikke er blitt gjort endringer. Både feil og mangler og glemte frister kan ha store konsekvenser for deg og selskapet.

Enkel oversikt over frister 

Kort oppsummert kan vi si at de fristene vi har nevnt her gjelder for så godt som alle som driver selskap i Norge. I tillegg til disse er det en rekke andre frister som vil gjelde for enkelte. For å få en fullstendig oversikt over alle frister kan du besøke Skatteetatens hjemmeside eller kontakte en av våre kompetente og hyggelige regnskapsførere. Under finner du en forenklet oversikt over de aller viktigste fristene.

 • januar: a-melding, betaling av skattetrekk/arb.g.avg 6 termin. Frist for innlevering av aksjonærregisteroppgaven

 • februar: a-melding, mva-melding for 6. termin samt forskuddsskatt for firma

 • mars: a-melding og betaling av skattetrekk/arb.g.avg. 1 termin.

 • april: a-melding, mva-melding for 1. termin samt del 2 av forskuddsskatt for firma

 • mai: a-melding, betaling av skattetrekk/arb.g.avg 2 termin samt frist for skattemelding

 • juni: a-melding, mva-melding for 2. termin

 • juli: a-melding og betaling av skattetrekk/arb.g.avg. for 3 termin samt siste frist for innlevering av årsregnskapet til Brønnøysund

 • august: a-melding, mva-melding for 3. termin

 • september: a-melding og betaling av skattetrekk/arb.g.avg. for 4 termin

 • oktober: a-melding, mva-melding for 4. termin

 • november: a-melding og betaling av skattetrekk/arb.g.avg. for 5 termin

 • desember: a-melding, mva-melding for 5. termin

Få hjelp av en fagkyndig regnskapsfører

Syns du dette var litt overveldende? Det er fullt forståelig. Først og fremst er det vanskelig å holde tunga rett i munnen og ikke glemme noen viktige frister. For det andre krever det mye tid og tar oppmerksomheten bort fra din kjernevirksomhet. 

Velger du oss som din regnskapsfører kan vi forsikre deg om at du kan sove godt om natta, uten å bekymre deg for at det er en frist du har oversett eller at informasjonen du har levert fra deg er mangelfull. Vi holder deg oppdatert på alle frister og utfører det tidkrevende arbeidet for deg. Med et godt utarbeidet regnskap får du god likviditetsstyring, og du sparer selskapet for både tid og penger.

Kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg. Du finner vår kontaktinformasjon her.

Lønn og arbeidstid i påsken

17 mars 2023

Her gir vi deg reglene som gjelder rundt lønn og arbeidstid før påsken. Som arbeidsgiver er det et par ting som er viktig å vite.

Alle frister for regnskapsåret 2023

15 mars 2023

Her får du en full oversikt over alle frister i regnskapskalenderen for regnskapsåret 2023. Her er frister for årsoppgjøret for 2022 i 2023.