Selma utdannet seg til regnskapsfører med god støtte fra jobben

Selma Ibisevic har jobbet i Regnskapskollegiet i 10 år, og stortrives i jobben. Men det var først i fjor hun var ferdig utdannet. Med full støtte, motivasjon og fleksibilitet fra arbeidsgiver fikk hun det til ved siden av å jobbe fulltid. 

Selma utdannet seg til regnskapsfører med god støtte fra jobben

Selma og Jon Nordskog, daglig leder i Regnskapskollegiet, har jobbet sammen lenge.

- I 2012 var jeg ferdig i mammapermisjon og skulle begynne å søke jobber. Jeg hadde jobbet med Jon tidligere, og han var en av mine referanser. Han ringte meg og spurte om jeg ikke heller ville komme å jobbe for han, fremfor å søke jobb andre steder, ler hun. 

Med seg hadde hun en ettårig utdanning som regnskapsmedarbeider, og erfaring med regnskap. 

- Når jeg startet her gjorde jeg enklere ting som fakturering og bokføring. Etter en stund ville jeg utvikle meg og ta utdanning for å bli regnskapsfører. Takket være støtte fra familie og arbeidsgiver ble det mulig å ta utdanningen på deltid over seks år. 

Selma gikk bachelorstudiet i økonomi og administrasjon, med spesialisering i regnskap, på BI i Oslo. Hun fikk også økonomisk støtte av jobben. En bedrift kan finansiere et studie for sine medarbeidere opptil fire semestre fulltid, eller åtte semestre deltid, helt skattefritt. 

- Så jeg måtte jo bare prøve. Det var også en stor motivasjon for meg at ting ble tilrettelagt. Jeg fikk betalt fri på eksamensdager, og tid til å lese før eksamen, forteller hun.

Vil du bli Selmas kollega? Send inn din søknad her!

Stort faglig utbytte av utdanning i arbeid 

Selma anbefaler andre som ønsker å ta en utdanning innen regnskap å jobbe på et regnskapskontor ved siden av. Eller gjøre som henne, jobbe med regnskap noen år før man starter på studiet. 

- Jeg utviklet meg veldig underveis, og jeg forstod raskt at man trenger den faglige og teoretiske delen for å se den totale sammenhengen ved et regnskap. Det vi snakket om på skolen, ting som konsekvenser og problemstillinger så jeg på en helt annen måte fordi jeg hadde opplevd dem selv på jobb. Jeg så ting fra ulike synsvinkler, og det gjorde også at jeg så kundenes utfordringer på en annen måte. Jeg ble mer våken og stilte andre spørsmål enn jeg gjorde før, sier hun. 

Selma hadde flere fordeler med all arbeidserfaringen hun allerede hadde fra yrket. 

- Det var absolutt en fordel å ha jobbet med regnskap før jeg begynte å studere det samme. Jeg hadde historikk og faktisk erfaring, og så sammenhenger jeg ikke ville sett om jeg ikke hadde jobbet med dette. Jeg hadde flere knagger å henge ting på, sier hun. 

Med en fersk bachelorgrad har Selma nå søkt om å bli statsautorisert regnskapsfører. 

- Men det handler ikke bare om autorisasjonen, det handler også om selvutvikling.

En bransje i stor digital endring

Det er ingen tvil om at regnskapsbransjen har utviklet seg med stormskritt de siste årene. 

- Jeg er veldig opptatt av teknologiutvikling i bransjen, og hvordan det kan effektivisere dagene våre. Jeg synes det er interessant å jobbe med mange forskjellige systemer, kunstig intelligens, plattformisering, IT-sikkerhet og beredskap, samt smarte integrasjoner. Det å kunne være med på utviklingen av disse, og bidra til en endring i bransjen er veldig spennende. 

- Det er ikke sant at det er kjedelig på et regnskapskontor 

Selma trekker frem kundene som noe av det mest spennende med jobben. Men også de vanlige, gjentakende oppgavene. 

- Folk sier de tror det er kjedelig på et regnskapskontor, men det er ikke sant! Her er ingen dager like. Det dukker alltid opp nye utfordringer hos kundene, og man blir kjent med veldig mange mennesker og skaper mange relasjoner. Som regnskapsfører blir man et bindeledd som holder i tråder mellom kunde, revisor og myndigheter. 

På spørsmål om hva som er aller morsomst å drive med, svarer Selma: 

- Jeg trives faktisk veldig godt med de faste oppgavene som må gjøres, dagene løper av gårde. I tillegg liker jeg kontinuiteten i å følge alle selskapenes utvikling. 

Godt samarbeid mellom de ansatte

- Vi sitter i åpent landskap og alle er veldig åpne for å hjelpe, bistå og stille spørsmål høyt ut i lufta. Vi har et veldig godt samarbeid oss imellom, og jobber mye i team fordelt på ulike bransjer, forteller hun. 

Selma har vært i Regnskapskollegiet i ti år, et tydelig tegn på at hun trives godt. 

- Jeg har vært her i veldig mange år fordi jeg trives! Vi har et godt miljø, har engasjerende og inspirerende kollegaer, får mange utfordringer og blir veldig godt tatt vare på. Vi har mange sosiale sammenkomster i løpet av året, og i tillegg prøver vi å finne på ting sammen etter jobb innimellom. Fleksibel arbeidstid er definitivt også en stor pluss for alle, det å kunne styre dagen og uka si som man ønsker, og at det er mulighet for hjemmekontor, bidrar veldig til økt trivsel. Hun legger også til: 

- Og ikke minst lunsjen! Det er et kjempe pluss å komme til dekket bord hver lunsj, og at vi har kantine selv om vi sitter i vårt eget bygg. Vi har store fine lokaler, med treningsrom i kjelleren. Det er også en stor bonus å være i samme hus som Revisorkollegiet, de er bare en trapp opp om vi lurer på noe, eller en trapp ned om de har spørsmål til oss. 

Selma har følgende råd til de som vurderer å søke jobb i Regnskapskollegiet. 

- Her får du hyggelige kollegaer, fleksibel arbeidstid og hverdag og et veldig godt arbeidsmiljø.

Vi er alltid på utkikk etter flinke kollegaer 

Vi er alltid interessert i å snakke med flinke folk, både erfarne og nyutdannede. Hos oss får du blant annet: 

  • Et godt og utviklende faglig miljø
  • Selvstendige, utfordrende og varierte arbeidsoppgaver
  • Karrieremuligheter
  • Fleksibilitet
  • Godt sosialt miljø
  • Konkurransedyktige betingelser
Vil du jobbe i Regnskapskollegiet?

Vi ser etter regnskapsførere til et fremoverlent regnskapsmiljø

Lønn og arbeidstid i påsken

17 mars 2023

Her gir vi deg reglene som gjelder rundt lønn og arbeidstid før påsken. Som arbeidsgiver er det et par ting som er viktig å vite.

Alle frister for regnskapsåret 2023

15 mars 2023

Her får du en full oversikt over alle frister i regnskapskalenderen for regnskapsåret 2023. Her er frister for årsoppgjøret for 2022 i 2023.