Lønnssystemer

Vi hjelper deg med bytte av lønnssystem

Er det én ting alle ansatte forventer av sin arbeidsgiver, så er det å få lønnen sin utbetalt til avtalt tid. At lønnsfunksjonen fungerer er derfor helt essensielt i alle virksomheter som har arbeidstakere, og et hensiktsmessig lønnssystem er sentralt for å oppnå dette. Å benytte et funksjonelt og brukervennlig lønnssystem sparer bedriften for både tid og ressurser. Ikke bare vil det bidra til å kvalitetssikre lønnskjøringen – dere får også bedre flyt i lønnsarbeidet.

Vurderer din bedrift et bytte av lønnssystem? Kontakt oss gjerne så starter vi prosessen!

Vi hjelper deg med bytte av lønnssystem

Mange muligheter innen lønnssystemer

Det finnes mange ulike lønnssystemer på markedet. Disse tilbyr mange av de samme mulighetene, samtidig som de har enkelte forskjeller. Det kan være utfordrende å vite om et annet system vil passe bedre for bedriften enn det dere benytter i dag. Derfor velger mange helt enkelt å bli på den plattformen de er, for å slippe å ta et valg og unngå jobben med å flytte fra et system til et annet. 

Vi i Regnskapskollegiet vil likevel anbefale at dere med jevne mellomrom tar en evaluering av lønnsarbeidet deres, og hvorvidt dette kan optimaliseres ved et bytte av lønnssystem. Medfører lønnshåndteringen for eksempel mye manuelt arbeid, vil dere ha mye å tjene på å implementere et nytt lønnssystem i bedriften. 

Regnskapskollegiet jobber med mange ulike lønn- og HR-systemer. Les mer om noen av disse her.

Avvikling av serverbaserte lønnssystemer

Dersom din bedrift er blant de mange lojale brukerne av Huldt & Lillevik Lønn, vet dere antakeligvis at dette systemet avvikles 31.12.2022. Hvis dere ikke allerede har gjort det, er det med andre ord på tide å finne et nytt lønnssystem dere kan bruke fremover. 

Selv om Huldt & Lillevik er et svært populært lønnssystem som brukerne kjenner inn og ut, tror vi også at mange vil se fordelene med å få lønnskjøringen opp i skyen. Dette vil forenkle selve lønnskjøringen dersom dere gjør dette selv. Samtidig gir det enklere rapportering og kontroll for bedrifter med en ekstern lønnspartner.

Også Vismas serverbaserte lønnssystem, Visma Lønn, vil avvikles ved slutten av året. Visma velger heller å gå videre med den populære og skybaserte løsningen Visma.net Payroll.

Les også: «Sett bort lønnskjøringen til en ekstern lønnspartner».

Fordeler med å ha lønnssystemet i skyen

Med et skybasert lønnssystem blir det enklere å samarbeide om lønnsfunksjonen. Dere får en løsning som sømløst knytter sammen ferie, fravær, reiser, utlegg og timer. Ved å gi de ansatte full oversikt blir lønnssystemet mer enn bare et lønnssystem – det blir et verktøy som effektiviserer arbeidshverdagen. Noen av fordelene med et skybasert lønnssystem er:

  • Mange muligheter for automatisering
  • Lavere feilmargin
  • Alltid oppdatert og tilgjengelig informasjon
  • Mulighet for å utføre lønnsrelaterte oppgaver når og fra hvor som helst
  • Alle ansatte får full oversikt
  • Effektive integrasjoner med interne og eksterne verktøy

Å bytte lønnssystem nå vil også gi dere en oppdatert og fremtidsrettet programvare, uten unødvendige og utdaterte funksjoner.

Å implementere nytt lønnssystem trenger ikke å være komplisert

Å bytte lønnssystem er noe mange bedrifter vegrer seg for, men det trenger faktisk ikke å være så komplisert. Uansett om dere er ute etter en god erstatning for Huldt & Lillevik Lønn, eller rett og slett ser behovet for et system som passer dere bedre enn det dere bruker i dag, kan vi hjelpe dere med både valget og overgangen til ny løsning. 

Sammen med dere vil vi kartlegge behov, så vi kan anbefale et system som dekker disse på en god måte. Deretter sørger vi for at alle opplysninger om arbeidsforhold flyttes over til det nye systemet. Vi har naturligvis full kontroll på kravene som må oppfylles og potensielle feller som må unngås ved en overføring til et nytt lønnssystem.

Vi kan bistå med bytte av lønnssystem – og med lønnskjøringen

Arbeidet knyttet til et bytte av lønnssystem er ikke nødvendigvis over selv om all informasjon er overført. For den eller de som jobber med lønn i bedriften vil det være nye arbeidsrutiner som skal innarbeides, og dette vil kunne kreve litt ekstra kapasitet i den innledende fasen. 

Vi mener at de aller fleste bedrifter vil ha fordel av å ha en ekstern lønnspartner. De færreste bedrifter har lønn som kjerneområde, og derfor vil det lønne seg å overlate arbeidet til noen som har spesialisert seg på området. Lønn er også en funksjon som det er enkelt for en regnskapsfører å ta over på kort varsel. Dette vil frigjøre både tid og ressurser hos dere, samtidig som dere kan være sikre på at lønnskjøringen alltid er korrekt utført. 

Kontakt oss for mer informasjon om hvordan vi kan bistå ved bytte av lønnssystem og håndtering av lønnsfunksjonen.

Lønn og arbeidstid i påsken

17 mars 2023

Her gir vi deg reglene som gjelder rundt lønn og arbeidstid før påsken. Som arbeidsgiver er det et par ting som er viktig å vite.

Alle frister for regnskapsåret 2023

15 mars 2023

Her får du en full oversikt over alle frister i regnskapskalenderen for regnskapsåret 2023. Her er frister for årsoppgjøret for 2022 i 2023.