Aktuelt

VI TILBYR SKYBASERTE ØKONOMISYSTEMER

Det lønner seg å velge en regnskapsfører som tilbyr digitale, skybaserte tjenester. I dag er denne muligheten også noe de fleste forventer seg. De aller færreste er interessert i å frakte med seg bilag i en pose for å levere dem til regnskapsføreren sin. Det er langt mer praktisk og tidseffektivt å få bilagene rett i regnskapssystemet fra leverandørene og eller laste opp bilagene på nett.

Hva er egentlig et skybasert regnskap?

Det er mange som snakker om skybaserte økonomisystemer, skybaserte regnskap og skybaserte tjenester, men for deg som ennå ikke har prøvd det er det kanskje ikke helt tydelig hva dette faktisk innebærer? Hos Regnskapskollegiet sier vi at de skybaserte systemene bygger på fire hoveddeler:

  • innsending/skanning og mottak

  • godkjenning og registrering

  • betaling

  • rapportering

I tillegg er det enkelt å ta i bruk. Du trenger ikke å installere noe programvare, men logger bare inn i nettleseren på din PC, nettbrett eller mobil.

Enklere samarbeid

En av de største fordelene med et skybasert regnskap er at det danner grunnlag for et langt enklere og mer sømløst samarbeid mellom deg som kunde og din regnskapsfører. Nå kan dere samarbeide om bedriftens regnskap. I samråd med din regnskapsfører fordeler dere ansvarsområder og bestemmer hvem som skal utføre hvilke arbeidsoppgaver. Med delt ansvar beholder du oppdatert oversikt over ditt regnskap og utfører selv de oppgavene du ønsker. Regnskapsføreren kontrollerer, gir råd og påtar seg oppgavene du vil ha hjelp til.

Oversikt over egne tall

Med skybaserte tjenester får du god innsikt i dine egne tall. Du kan hele tiden holde deg oppdatert på ditt eget regnskap og se hvordan det går med bedriften din rent økonomisk. Dette har mange fordeler, i tillegg til at de fleste syns det er spennende å følge med på hvordan det går med sin bedrift. Regnskapssystemene vi bruker er oversiktlige og har et intuitivt brukergrensesnitt. Skulle du trenge hjelp med noe, kan du alltid kontakte oss i Regnskapskollegiet. Vi kjenner systemene ut og inn, og svarer gjerne på dine spørsmål. 

Spar tid og penger på automatisering

En annen stor fordel med et skybasert regnskap, er det ikke lenger er behov for å bruke tid på manuelle arbeidsoppgaver. Når disse oppgavene automatiseres og forenkles, frigjøres tid for både deg og din regnskapsfører. Dermed kan du bruke mer tid på det som betyr noe for deg og sørge for at bedriften når sine mål, mens regnskapsføreren kan bruke den frigjorte tiden på å gi deg gode råd og være tilgjengelig for deg om du har spørsmål.

Gi revisoren tilgang

Hvis din bedrift benytter seg av revisorer, kan dere også her tjene på å bruke skybaserte tjenester. Selv om revisoren ikke har behov for daglig innsyn i din virksomhets regnskap i løpet av regnskapsåret, blir revisjonsarbeidet langt mindre komplisert dersom du som kunde benytter deg av skybaserte løsninger. Det frigjør tid slik at revisoren kan sette seg enda mer inn i ditt regnskap.

Har du flere spørsmål til skybaserte regnskap? Eller lurer du på hvordan løsningene kan hjelpe deg og din bedrift? Kontakt oss gjerne for en hyggelig og uforpliktende samtale.

Lønn og arbeidstid i påsken

17 mars 2023

Her gir vi deg reglene som gjelder rundt lønn og arbeidstid før påsken. Som arbeidsgiver er det et par ting som er viktig å vite.

Alle frister for regnskapsåret 2023

15 mars 2023

Her får du en full oversikt over alle frister i regnskapskalenderen for regnskapsåret 2023. Her er frister for årsoppgjøret for 2022 i 2023.