Referanser

Palmer Group AS

Prosjekt med lovende resultater

PALMER GROUP HAR FÅTT ET KONKURRANSEFORTRINN

Vectura er Norges ledende logistikkvirksomhet for alkoholholdige drikkevarer og har siden våren 2018 styrt et omfattende prosjekt som går ut på å lage en tredjepartsløsning for importører i bransjen. Denne løsningen inkluderer både økonomi og logistikk. Regnskapskollegiet har ansvaret for økonomien i prosjektet og har ledet prosessen med å finne et regnskapsprogram og en programvare som kan fungere som styringsverktøy for importørene.

Vinimportselskapet Palmer Group, med CEO Lars-Reidar Huth i spissen, har vært pilotkunde i prosjektet. Selskapet importerer blant annet vin, øl, brennevin og Riedelglass til det norske markedet og leverer varer til både Vinmonopolet, hotell-, restaurant- og cateringbransjen, og bedriftsmarkedet i Norge.

Fungerer som regnskapsfører

I tillegg til at Regnskapskollegiet og Palmer Group har samarbeidet i forbindelse med Vecturas prosjekt, har Regnskapskollegiet også hatt ansvaret for Palmer Groups økonomifunksjoner og fungert som selskapets regnskapsfører siden begynnelsen av 2018.

– Hos Regnskapskollegiet har vi hovedsakelig samarbeidet med Siri Heatley og Mona Seem. Disse kjenner vår bransje svært godt og er nøkkelpersoner for oss. Vi har også hatt et samarbeid med Selma Ibisevic. Hun har jobbet på det tekniske og vært en ressurs for prosjektet, forteller Huth.

Siden den gang har Huth og Palmer Group hatt et tett samarbeid med Regnskapskollegiet, og han understreker at opplevelsen har vært positiv.

– Alt i alt har samarbeidet i denne perioden vært bra. De har blant annet kjørt lønn for oss i hele 2018, og det har fungert veldig bra, forteller han.

Samarbeid som gir konkurransefortrinn

Programvaren Regnskapskollegiet har vært med på å velge for Vecturas nye besutningsverktøy er styringssystemet BizView og regnskapssystemet 24SevenOffice. BizView gir sanntidsrapporter og fungerer som et nyttig analyseverktøy for både selgere, produktsjefer og ledelse, mens 24SevenOffice er et regnskapssystem som muliggjør daglige filoverføringer og integrasjoner med Vectura. Til sammen gir dette Palmer Group et konkurransefortrinn overfor andre aktører i bransjen.

– Nå har vi mulighet til å til enhver tid ha oversikt over hvilke av våre 400 varelinjer vi tjener mest penger på og som gir oss mest dekningsbidrag, forteller Huth. – Både ledere og selgere i selskapet kan ta tempen på hvordan butikken går med tanke på salg og dekningsgrad. Dermed unngår vi å risikere at vi mister produsenter som er viktige for oss, legger han til.

Regnskapsførere med kunnskap om bransjen

Prosjektet gir lovende resultater om en mer effektiv drift for Palmer Group. Huth oppsummerer perioden og det foreløpige samarbeidet med Regnskapskollegiet som godt, men understreker at import av alkoholholdige drikkevarer er en svært spesiell bransje som krever at regnskapsførere har tilstrekkelig med kunnskap og forståelse for blant annet rapportering av alkoholavgifter.

– Både Siri og Mona har dette, og det har derfor vært avgjørende for oss at de jobber på prosjektet, avslutter Huth.